16 august 2017

Localitatea Saucesti s-a infratit cu comuna Dubasarii Vechi din Republica Moldova

0 Comentarii
Basarabenii din Dubăsarii Vechi și băcăuanii din Săucești au marcat duminică, 13 august, înfrățirea comunelor de pe cele două maluri ale Prutului. Oficialii din cele două comune s-au întâlnit la Săucești, unde în prezența președintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, și a subprefectului Valentin Ivancea, a fost semnat acordul de înfrățire dintre cele două localități.
    ”Este un moment important în istoria actuală a comunei pentru că vorbim despre un acord de parteneriat și colaborare pe multiple planuri - economic, social și cultural” a declarat președintele Sorin Brașoveanu.
    „Iată așadar cum, dumneavoastră, domnilor primari ai comunelor Săucești și Dubăsarii Vechi, faceți ca intenția de ieri să devină faptă astăzi, deschizând o nouă poartă către Uniunea Europeană. În acest fel, administrațiile locale din Săucești și din Dubăsarii Vechi, dovedesc un real interes pentru dezvoltarea comunităților pe care le conduc” a precizat subprefectul județului Bacău, Valentin Ivancea. 
    La rândul său, primarul comunei Săucești a ținut să sublinieze ospitalitatea de care s-a bucurat în Republica Moldova dar și deschiderea pentru cooperare la nivelul administrației locale: ”Am primit invitația domnului primar de a vizita Dubăsarii Vechi și am fost acolo. Nu m-am simțit acasă la părinții mei cum m-am simțit acolo, în casa fraților noștri. Este un popor extraordinar de ospitalier, o comunitate de oameni harnici. Nu există deosebire între limba noastră de peste Prut și limba noastră de aici. Este o singură limbă, un singur popor, dar istoria a făcut ca să ne despartă. Avem o istorie comună, un trecut, un prezent și, sperăm, un viitor comun”. 
    Delegația din Dubăsarii Vechi a fost condusă de primarul Vitali Casian, alături de care s-au aflat reprezentanți ai primariei și consilieri locali.
    „Acordul de înfrățire cu comuna Săucești este un moment unic pentru noi și a fost posibil datorită implicării și susținerii venite din partea a doi oameni inimoși, domnul Gheorghe Brega - fost vicepremier al guvernului Moldovei și domnul Sorin Brașoveanu, președinte al Consiliului Județean Bacău. Drumul este abia la început și vrem ca pe viitor să avem o strânsă colaborare. Ne dorim să găsim teme comune pe învățământ iar copiii din școlile noastre să aibă proiecte comune” a precizat Vitali Casian, primarul din Dubăsarii Vechi.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu