27 mai 2013

Simulare in caz de inundatii

0 Comentarii

În perioada 28-29 mai, Administrația Bazinală de Apă Siret organizează un exercițiu de simulare pentru verificarea modului de funcționare a fluxului informațional-decizional pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații în anul 2013.
Pentru județul Bacău, exercițiul vizează cursul de apă al râului Tazlău Sărat. Acesta presupune cantități însemnate de precipitații căzute într-un interval scurt și atingerea cotei de inundații (cod portocaliu) la stația hidrometrică Lucăcești (nivel – 250 cm, debit – 189 mc/secundă).
La exercițiu vor lua parte următoarele structuri: Administrația Națională de Meteorologie, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice-Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, Administrația Națională ”Apele Române”, Administrația Bazinală de Apă Siret, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Maior Constantin Ene” Bacău, Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău, comitetele locale pentru situații de urgență Moinești, Poduri și Măgirești.
Scopul acestui exercițiu este de a verifica modul de funcționare a fluxului informational hidrometeorologic pentru avertizarea-alarmarea populației, a modului de conlucrare a tuturor structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, precum și a modului în care administrația publică locală cunoaște prevederile Manualului Primarului, în legătură cu care s-au făcut instruiri în luna aprilie.
Exercițiul se va finaliza în 29 mai, ora 14, odată cu ieșirea din starea de alertă.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu