18 iulie 2012

Bacaul afectat de furtuna

0 Comentarii
Urmare a fenomenelor meteorologice periculoase caracterizate de precipitaţii, descărcări electrice şi vânt puternic cu aspect de vijelii manifestate în data de 15 iulie 2012, pe raza judeţului Bacău, prefectul Claudiu Octavian Şerban a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă marţi, 17 iulie 2012, la ora 11.00 pentru a analiza pagubele înregistrate în judeţ.

La şedinţă au participat reprezentanţii instituţiilor publice cu atribuţii specifice în domeniu, alături de subprefectul judeţului, Constantin Dorian Pocovnicu, preşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Benea şi viceprimarul municipiului Bacău, Dragoş Luchian.
Sinteza efectelor produse de fenomenele meteorologice pe teritoriul judeţului Bacău a fost prezentată de comandantul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, general Mihai Simionescu. Unităţile de învăţământ din judeţ au făcut obiectul unei analize separate, sinteza pagubelor de la nivelul şcolilor din judeţ fiind prezentată de doamna Teodora Craus, inspector şcolar general. De asemenea, domnul viceprimar Dragoş Luchian a prezentat situaţia verificărilor efectuate de Primăria municipiului Bacău, privind pagubele înregistrate la unităţile şcolare de pe raza municipiului, evaluarea parţială a acestora ridicându-se peste 1.000.000 lei.

Un subiect aparte l-a reprezentat serviciile oferite de compania E-ON ENERGIE cetăţenilor judeţului Bacău, în special în remedierea defecţiunilor de alimentare cu curent electric. Prefectul Claudiu Octavian Şerban a subliniat nevoia de identificare a unor modalităţi de comunicare şi colaborare mai eficiente între compania E-ON ENERGIE şi autorităţile judeţului Bacău în vederea asigurării unor servicii promte şi de calitate cetăţenilor judeţului. La rândul lor, subprefectul judeţului, domnul Constantin Dorian Pocovnicu, preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Dragoş Benea şi viceprimarul municipiului Bacău, domnul Dragoş Luchian şi-au exprimat nemulţumirea faţă de capacitatea de reacţie a reprezentanţilor E-ON. În sensul identificării soluţiilor pentru eficientizarea serviciilor oferite cetăţenilor judeţului Bacău, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire de discuţii a reprezentanţilor E-ON ENERGIE MOLDOVA cu autorităţile publice locale reprezentative ale judeţului Bacău – Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Bacău şi Primăria municipiului Bacău.

Urmare a discuţiilor purtate, prefectul Claudiu Octavian Şerban, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat verificarea în fapt a pagubelor de comisii alcătuite din reprezentanţi ai Inspectoratului General de Stat în Construcţii, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, astfel încât joi, 19 iulie 2012, rezultatele acestei analize să facă obiectul unor adrese către ministrele de resort prin care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va solicita alocarea unor fonduri în vederea remedierii pagubelor produse în judeţ.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu