23 mai 2018

Lectii de viată, concurs si informatii din partea politistilor băcăuani

0 Comentarii
Săptămâna aceasta polițiștii băcăuani desfăşoară activități informativ- preventive, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii.
A început Săptămâna Prevenirii Criminalității și în fiecare județ din țară vor avea loc nenumărate activități structurate pe domenii de prevenire.
În Bacău, în prima zi, polițiștii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei rutieri și de la Serviciul Criminalistic, au desfășurat o activitate intitulată „EU POT FACE ALTFEL!” în cadrul Colegiului “Dumitru Mangeron” din municipiu. Astfel, pe lângă discuțiile purtate privind comportamentele antisociale, influența anturajului, răspunderea legală și riscul de victimizare, elevii au participat la un concurs pe teme diverse, privind regulile de circulație, siguranța on line, violența și bullying-ul, sub directa îndrumare și coordonare a polițiștilor.
Interesul a fost unul considerabil având în vedere că cei mai buni vor primi premii inedite – o oră de condus cu un instructor de la o școală de șoferi sau o oră în trafic, alături de polițiștii de la rutieră, pentru a lua contact direct cu munca de poliție.
De asemenea, un polițist criminalist le-a împărtăşit elevilor câteva aspecte legate de profesia sa, de ce presupune această muncă și de câtă atenție și dibăcie ai nevoie în culegerea și ridicarea urmelor de la fața locului.
În cea de-a doua zi, activități deosebite s-au desfășurat la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” şi Colegiul Tehnic de Comunicații ”N.V. Karpen”, ce s-au derulat în colaborare cu Centrul Educativ Târgu Ocna.
Astfel, alături de sfaturile poliţiştilor, elevii au cunoscut poveştile de viaţă ale unor tineri care au încălcat legea și care se află în prezent, în urma unei sentințe judecătorești în Centru Educativ Târgu Ocna.
Astfel, puterea exemplului, mărturisirile sincere și regretele celor care și-au pierdut libertatea și ani din viață corectând alegerile greșite, a reprezentat cea mai frumoasă lecție de prevenire.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu