17 iulie 2017

Grădina Multisenzorială adusă de britanici pentru copiii cu dizabilităti de la Onesti

0 Comentarii
Continuând o colaborare deosebit de frumoasă și foarte benefică începută acum 10 ani, Asociația Libra Foundation din Marea Britanie a venit și anul acesta în România. Continuând o colaborare deosebit de frumoasă și foarte benefică începută acum 10 ani, Asociația Libra Foundation din Marea Britanie a venit și anul acesta în România.
În perioada 08 – 22  iulie 2017, doamna Virginia Darley, președinta asociației, organizează, susține material și financiar tabăra de vară pentru copiii și tinerii din Centrul de Servicii Sociale Alexandra Onești și din comunitate.Activitățile taberei vor fi organizate de un grup de 14 studenți britanici insoțiți de 4 terapeuți ocupaționali-coordonatori universitari.
Menționăm că transportul către tabără și costurile mesei de prânz vor fi suportate de către Asociația The Libra Foundation. Scopul activitătilor este integrarea în comunitate și familiarizarea comunității cu problematica copiilor cu dizabilități și încurajarea voluntariatului în România.
Concomitent în cadrul caselor de tip familial ale Centrului Alexandra un număr de 14 studenți insoțiți de cei 4 coordonatori universitari britanici voluntari ai asociației vor organiza activități  de recreere și stimulare senzorială  pentru copiii rezidenți. În aceiași perioadă, studenții Universității din Southampton vor lucra la realizarea unui proiect denumit Grădina Multisenzorială, pentru Casa de tip familial Sorin.
În data de 20 iulie 2017, ora 14.00, ambasadorul Marii Britanii, Excelența Sa Paul Brummel, va participa la deschiderea Grădinii Multisenzoriale, se va întâlni și va discuta cu oficialitățile județene și locale, cu conducerea și cu beneficiarii serviciilor sociale oferite de către instituția noastră. La ora 16.00, primarul  Municipiului Onești, domnul Nicolae Gnatiuc, îi va avea ca invitați pe domnul ambasador și membrii Libra într-o vizită la Primaria Municipiului Onești.
Tot în aceeași zi, la ora 18.30, Excelența Sa va ajunge la tabăra din Mănăstirea Cașin, Scoala Gimnazială Nr. 1, pentru a cunoaște echipa ce a organizat tabăra și va participa la o ședință oficială cu voluntarii britanici și români. În fiecare an, Asociația Libra Foundation reușește să mobilizeze în jur de 30 voluntari din Marea Britanie și 10 tineri voluntari români timp de două săptămâni, organizând împreună cu DGASPC Bacău pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție socială, dar și din comunitate, această tabăra de vară, unde au loc activități adaptate copiilor și tinerilor cu dizabilități.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu