3 iulie 2013

Prima editie a „Zilelor Betleemului Stefanian” la Borzesti

0 Comentarii
În zona Oneștiului, tinerii știu să respecte și să-și păstreze tradițiile. Au învățat să cultive ceea ce bunicii și străbunicii le-au lăsat moștenire. Așa se face că în ziua de prăznuire a Bine-credinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, îmbrăcați în costume populare, micuții oneșteni l-au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul la intrarea în curtea bisericii din Borzești, acolo unde ierarhul, înconjurat de un impresionant sobor de preoți din Protoieria Onești, a oficiat slujba dumnezeieștii Liturghii, în contextual serbării primei ediții a “Zilelor Betleemului Ștefanian”, organizată în perioada 1-2 iulie la Borzești.
 

Cu mașinile, pe jos ori cu trenul, sute de credincioși au ținut să participe la acest eveniment religios deosebit pentru eparhia Romanului și Bacăului. biserica „Adormirea Maicii Domnului”din Borzești la manifestările derulate în perioada 1 – 2 iulie, cu prilejul primei ediții a ”Zilelor Betleemului Ștefanian”. 

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, ierarhul și-a îndreptat atenția în mod deosebit spre tânăra generație, chemată, în contextul timpului zbuciumat pe care îl trăim, să promoveze valorile neamului românesc. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu